“Gazeta.uz” pazandachilik sahifasi bo‘lmish Zira.uz bilan birgalikda Turk oshxonasiga mansub mazali va shirin pishiriqlar hamda nonushtabop taomlar retseptlari ro‘yxatini taqdim etadi.
Turkcha burek
Turkcha burek — turk oshxonasining sevimli taomlaridan biri. Og‘izda erib ketuvchi bu pirogni har xil asoslardan pishirib, yangidan-yangi ta’mlarni kashf qilish mumkin.
Turkcha pide
Pide — bu milliy turkcha yegulik bo‘lib, pitsaga ham, pirogga ham o‘xshab ketadi.
Turkcha simitlar
Simitlar — usti shirin qarsildoq, ichi esa momiqdek yumshoq pishiriqlar. Turkiyada nonushta aynan xuddi shunday simitlardan boshlanadi.
Menemen
Menemen — pomidor va bulg‘or qalampiri bilan pishiriladigan turklarning milliy nonushtasi hisoblanadi.
Turkcha ratatuy
Qiymali ratatuy — bu oddiy taomning to‘yimli varianti bo‘lib, qiyma ushbu mazali taomni ajoyib tarzda to‘ldirib turadi.
Turkcha desert (syutlach)
Bu mashhur shirinlikni issiq yoki to‘liq sovutilgan holda tanovvul qilish mumkin.
Revani — turkcha mannik
Revani — bug‘doy yormasidan tayyorlaniladigan juda mazali va qiyom quyiladigan sersuv pirog barcha shirinlik sevuvchilarga yoqishi aniq.
Tayyor filo xamiridan pistali paxlava
Yupqa filo xamiri qatlamlari, ko‘pkina issiq shakar siropi, eritilgan sariyog‘ va pista — mashhur sharqona shirinlikning siri.
Turkcha pechene “Shekerpare”
Shekerpare — qiyom bilan qoplangan turkcha pishiriq. Bunda pechene yumshoq, mayin va juda shirin bo‘lib pishadi.
Yanada ko‘proq retseptlar — Zira.uz saytida.
Facebook: fb.com/zirauz
Instagram: @zirauz
Telegram (o‘zbek tilida): t.me/zirauzuz
Telegram (rus tilida): t.me/zirauz
Telegram chat-guruh: t.me/zirauz_chat
Tahririyat telefon raqami: (+99878) 148−15−55
Telegram: (+99899) 837−15−15.