“Gazeta.uz” pazandachilik sahifasi bo‘lmish Zira.uz bilan birgalikda tez va oson tayyorlanadigan turli xil mazali taom va shirinliklarning retseptlari ro‘yxatini taqdim etadi. Bu yeguliklarni tayyorlash qiyinchilik tug‘dirmagani uchun ham ularni “dangasa” taomlar deyish mumkin.
Pishloq va ko‘katli “dangasa” pirojkalar
Ushbu pirojkalar xamirturushsiz va juda yumshoq, xushbo‘y, mazali va, eng muhimi, zararli emas.
Tovuqli dangasa xonim
Bunday xonim oddiy masalliqlardan tayyorlanib, tugilish usuli siz uchun noodatiy bo‘lishi aniq.
“Dangasa” chuchvaralar
“Dangasa” chuchvaralar oddiy chuchvaralardan qolishmaydi, e’tiborlisi, bu oddiysidan ikki baravar tez tayyor bo‘ladi.
“Dangasa” do‘lmalar
Bunday usulda pishirilgan taomning qanchalik mazali ekaniga balki sizni ishontirish qiyindir, ammo bir marotaba tayyorlab ko‘rish kifoya.
“Juda dangasa” karamli do‘lmalar (golubsi)
Bu taom juda chiroyli, bayramona va ishtahaochar ko‘rinishga ega bo‘lib, tez tayyorlanadi.
“Dangasa” tovuq oyoqchalari
Bu taom bekorga “dangasa” deb atalmaydi, chunki kerakli masalliqlar idishga solinsa bo‘ldi. Taomning o‘zi maromiga yetib pishadi.
“Dangasa” “Napoleon”
Tayyor xamirdan “Napoleon” nafaqat chiroyli, balki juda mazalidir. Qaynatilgan krem miqdori ko‘pligi uni juda mayin ta’mli va shirin qiladi.
“Dangasa” medovik
Ushbu asalli tortni tayyorlash oson, shuning uchun uni dangasa deb atashadi. Uning afzalligi ham tez tayyorlanishidadir.
Yanada ko‘proq retseptlar — Zira.uz saytida.
Facebook: fb.com/zirauz
Instagram: @zirauz
Telegram (o‘zbek tilida): t.me/zirauzuz
Telegram (rus tilida): t.me/zirauz
Telegram chat-guruh: t.me/zirauz_chat
Tahririyat telefon raqami: (+99878) 148−15−55
Telegram: (+99899) 837−15−15.