“Gazeta.uz” pazandachilik sahifasi bo‘lmish Zira.uz bilan birgalikda bayramona dasturxon uchun turli retseptlarni taqdim qiladi. Ularning barchasini oson usulda uy sharoitida tayyorlash mumkin.
Bayramona osh
Ushbu palovni “Bayramona” deb atashlari bejizga emas — axir bu taom bayramona dasturxonga to‘liq loyiqdir.
Qozon kabob
Go‘sht hidi va va ziravorlar bilan to‘yinib pishgan yangi chiqqan kartoshkadan mazaliroq taom.
Qozonda pishirilgan qiyma kabob
Qiyma kabob — bu sharqona oshxonada taniqli taom hisoblanadi, u odatda mangalda pishiriladi biz esa uni qozonda tayyorlash usuli.
Tovuqning lahm sonidan qozon-kabob
Sizning e’tiboringizga mazali ko‘rinishga ega ajoyib tamli — qozon-kabob retseptini taqdim etamiz.
Julen somsa
Ishtahaochar iforlar va qarsillagan xamirning qaymoqli nachinka bilan uyg‘unligi barchani bir ko‘rishda o‘ziga jalb qiladi.
Pechda pishirilgan tandir somsa
Albatta, hech nima tandirda pishirilgan somsaga yetmaydi. Ammo pechda ham unga o‘xshash somsa pishirish mumkin.
Chak-chak
Chak-chak — qiyom va qovurilgan kichkina xamir bo‘lakchalaridan iborat shirinlik.
“Midiya” paxlavasi
Bunday paxlava juda chiroyli, lazzatli, to‘yimli, shirin va mayin bo‘ladi.
Beze va yong‘oqli pechenelar
Mazali va mayin ta’mga ega bo‘lgan, beze va yong‘oqli mag‘zi esa og‘izda erib ketadigan pechenelar.
Yanada ko‘proq retseptlar — Zira.uz saytida.
Telegramdan foydalanasizmi? Muhim yangiliklarni o‘tkazib yubormaslik uchun kanalimizga a’zo bo‘ling.
Facebook: fb.com/zirauz
Instagram: @zirauz
Telegram (o‘zbek tilida): t.me/zirauzuz
Telegram (rus tilida): t.me/zirauz
Telegram chat-guruh: t.me/zirauz_chat
Tahririyat telefon raqami: (+99878) 148−15−55
Telegram: (+99899) 837−15−15.