Turkcha “Chilbir” tuxumi
Turkcha tuxum — mazali va noodatiy taom bo‘lib, yengil nonushta uchun mos tanlov.
Go‘shtdan tayyorlangan turkcha qatlama non
Taomning asosiy siri — pishirilgandan so‘ng mayin va qarsildoq bo‘lib chiqadigan juda yupqa xamir.
Turkcha farshli ratatuy
Duxovkada pishirilgan ratatuy nihoyatda mayin, xushbo‘y va ishtahaochar bo‘ladi.
Menemen
Menemen — pomidor va tuxum asosli an’anaviy turk taomi. Aynan u Turkiyada ko‘pincha nonushtaga tortiladi.
Turk simitlari
Simitlar — qizarib pishgan, kunjuti ayamay sepilgan va mazali an’anaviy turk kulchalaridir.
Turkcha mini pitssa
Mini-pitssa — kattalar ham, bolalar ham xush ko‘radigan issiq gazak!
Revani — turkcha mannik
Revani — manniy yormasidan tayyorlangan juda mazali pirog, unga shakar qiyomi qo‘shiladi.
Qumoq xamirdan turkcha somsa
Ishtahaochar va shirador nachinka, qumoq xamir — juda mazali.
Qovoqli turkcha desert
Oddiy, ammo juda mazali turkcha qovoq va yong‘oqli shirinlik — butun oilaning ta’biga mos keladigan ishtahaochar yemak.
“Shekerpare” turkcha pechenesi
Shekerpare — sirop bilan to‘ldirilgan va yaxshi shimdirilgan turk pishirig‘i. Pechene yumshoq va mayin bo‘ladi.